बियरका बारे जान्नै पर्ने ७ मिथक–तथ्यहरु

0

बियरका बारे जान्नै पर्ने ७ मिथक–तथ्यहरु


हरेक वर्ष अगस्टको पहिलो शुक्रबार बियर दिवस मनाइन्छ । बियर बनाउने कलालाई मनाउने उद्देश्यले यो पहिलो पटक मुख्य रूपमा सान्ता क्रुज, क्यालिफोर्नियामा मनाइएको थियो । संसारभरि लाखौं मानिसहरू बियर पिउन मन पराउँछन । यो सबैभन्दा लोकप्रिय पेय पदार्थ मध्ये एक हो, जसमा रक्सीको मात्रा धेरै कम छ । कोही मानिसहरु जोशका साथ बियर पिउने गर्दछन भने कोही मानिसहरु बियर पिउनाले धेरै शारीरिक समस्याहरु निको हुने ठान्छन । संसारभरि नै केही यस्ता मान्यताहरू प्रचलित छन, जसमा मानिसले आँखा चिम्लेर विश्वास गर्छन । बियर पिउनाले मृगौलामा रहेको पत्थरी सजिलै हट्छ भन्ने मान्यता रहेको छ । यस मामिलामा कति सत्यता छ ? हामी यहाँ बियरसँग सम्बन्धित केही मिथक–तथ्यहरू बारे जानौं ।

बियर पिउने बारे केही मिथक र सत्य

मिथक १ः के तपाई बियर पिएर मोटाउन सक्नुहुन्छ ?

तथ्यः मदभबचभहअजबलनभ।ष्य को अनुसार, यो एक धेरै सामान्य मिथक हो जुन मानिसहरू विश्वास गर्छन । यद्यपि, यो पनि सत्य हो, किनभने केही बियरहरूमा क्यालोरी र कार्बोहाइड्रेटको मात्रा धेरै उच्च हुन्छ । सीमित मात्रामा बियरको सेवनले धेरै स्वास्थ्य लाभहरू पनि छन, जस्तै यसले धेरै प्रकारको क्यान्सरको जोखिम कम गर्न सक्छ, हृदय रोगबाट बचाउँछ ।

मिथक २ः बियर स्वास्थ्यको लागि हानिकारक छ ?

तथ्यः कतिपय मानिस बियर पिउनु स्वास्थ्यका लागि हानिकारक ठान्छन तर त्यस्तो होइन । सिमित मात्रामा सेवन गर्दा यसले कुनै हानि गर्दैन । हो, लगातार बियर पिउनाले तौल बढ्न सक्छ । सिमित मात्रामा रक्सी पिउँदा पेटको आकार त बढ्दैन तर दैनिक पिज्जा, फ्राइज, बर्गर खाँदा तौल यो भन्दा छिटो बढ्न सक्छ । केही बियरले पनि मेटाबोलिज्म बढाउन सक्छ ।

मिथक ३ः बियर पिउनाले मिर्गौलाको पत्थरी बाहिर निस्कन्छ ।

तथ्यः बियर पिउनाले अप्रत्यक्ष रूपमा मृगौलाको पत्थरीलाई असर गर्छ । वास्तवमा, बियर एक मूत्रवर्धक हो, जसले अधिक पिसाब गर्न मद्दत गर्न सक्छ । यसबाट स–साना पत्थरी निस्कन सक्छ तर मिर्गौलाको पत्थरी ५ एमएमभन्दा बढी भएमा त्यसमा बियर पिउँदा कुनै फाइदा हुँदैन । बियर पिएर, तपाईले ठुलो साइजको मिर्गौलाको पत्थरी निकाल्न सक्नुहुन्न, किनकी बाहिर निस्कने बाटो लगभग ३ एमएम मात्र हुन्छ । बियर कहिले र कसरी पिउनु फाइदाजनक हुन सक्छ भनेर तपाईंले डाक्टरसँग परामर्श गर्नुपर्छ ।

मिथक ४ः बियरले मुटुलाई हानि र्पुयाउँछ ?

तथ्यः दभभचभहअजबलनभ।ष्य का अनुसार, बियर पिउनु लाभदायक हुन सक्छ, हानिकारक होइन, हृदयको लागि । यदि बियर सिमित मात्रामा पिउने हो भने यसले मुटुको स्वास्थ्यलाई फाइदा गर्छ । बियरमा पाइने केही तत्वहरू जस्तै पोलिफेनोल्समा एन्टिअक्सिडेन्ट हुन्छ, जसले कोरोनरी हृदय रोगको जोखिम कम गर्न सक्छ । साथै, बियर पिउँदा राम्रो कोलेस्ट्रोल बढ्छ र खराब कोलेस्ट्रोल कम हुन्छ । तर, कुनै पनि प्रकारको मदिराको अत्याधिक सेवनले स्वास्थ्यलाई हानि मात्र गर्छ ।

मिथक ५ः बियर पिउनाले ह्याङओभर हुन्छ ?

तथ्यः बियर पिउनाले ह्याङ्गओभर हुन्छ भनी केही मानिसहरु विश्वास गर्छन, तर यो पनि सामान्य मिथक हो । हो, यदि तपाइँ धेरै बियर वा कुनै पनि प्रकारको मदिरा सेवन गर्नुहुन्छ भने, पक्कै पनि तपाइँलाई ह्याङ्गओभरको समस्या हुन सक्छ । बियरमा अल्कोहलको मात्रा निकै कम हुने भएकाले ह्याङ्गओभर हुँदैन । पिउँदा मात्र मात्रामा ध्यान दिनुहोस ।

मिथक ६ः गाढा रंगको बियरमा अल्कोहलको मात्रा बढी हुन्छ ।

तथ्यः केही मानिसहरू गाढा रंगको बियरमा अल्कोहलको मात्रा बढी हुन्छ भनी सोच्छन, तर त्यस्तो होइन । वास्तवमा, बियर बनाउन प्रयोग गरिने अन्नको आधारमा, यसको रंगमा निर्भर गर्दछ । केही बियर रंगमा हल्का हुन्छन र केही गाढा हुन्छन्। कतिपयमा धेरै कम क्यालोरी हुन्छ । समग्रमा, बियरमा रक्सीको मात्रा अन्य रक्सीको तुलनामा कम छ ।

मिथक ७ः चिसो बियर तातो हुँदा खराब हुन्छ ।

तथ्यः तापक्रम परिवर्तनले बियरलाई छिटो रक्सी बनाउन सक्छ, तर यसले तपाईंको वाइनलाई खराब गर्दैन । स्कङ्किङ एक रासायनिक प्रतिक्रियाको कारणले गर्दा हुन्छ जुन बियरमा प्रकाश पर्दा हुन्छ ।

- एजेन्सीको सहयोगमा


Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Post a Comment (0)


 


 

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top